Carta a Josep Cuní

Benvolgut Josep Cuní,

Sóc un habitual dels seus debats al vespre a 8TV i dilluns dia 15 vaig tenir especial interès per seguir-lo doncs el tema m’interessa i m’afecta.

Sóc cirurgià i fa 30 anys que em dedico en exclusiva a la Medicina Privada. Soci fundador de QCA Quirúrgica Barcelona, un dels principals grups privats de cirurgians del país i que operem 5.000 pacients l’any a alguns dels centres més importants de Barcelona (CM Teknon, Institut Universitari Quirón-Dexeus que ara formen part del grup Idc Salut), Hospital de Barcelona i Clínica CIMA, en aquestes dues de titularitat també privada (Assistència Sanitària Col·legial i Sanitas respectivament). Operem des d’un apèndix d’urgència el dia de Cap d’Any a la nit a un pàncrees el mes d’agost. Tots o quasi bé tots els nostres pacients disposen de la targeta de CATsalut i a la vegada d’una segona targeta d’una companyia asseguradora que paguen cadascú d’ells i que es qui costeja l’operació o bé la paguen de la seva butxaca sense cap cost per la sanitat pública.

Com pot veure, no som uns qualsevols. Col·laborem amb el COMB i formem part de la ACES de la qual jo mateix en formo part com a vocal a la Junta Directiva.

Probablement, molts dels seus col·laboradors i amics també utilitzen aquest tipus de Sanitat i no sembla que estiguin descontents de la mateixa.

Nosaltres i tots els companys metges dels centres a on treballem i a qui hem demanat l’opinió sobre el debat, no ens vàrem veure representats per ningú. Tots els participants mes enllà dels consellers i exconsellers, es mouen en l’àmbit dels centres públics i dels concertats.

Em sorprèn que continuem sense diferenciar el que és la medicina dels centres concertats dels que exercim la Medicina Privada amb mitjans privats i en molts casos del propis metges.

No esperava que es parlés dels problemes que tenim però sí que algú constatés que el fet de que un 26% dels ciutadans del país facin ús d’una altra asseguradora privada alliberant així al CATsalut d’aquesta despesa i de no col·laborar en augmentar les llistes d’espera, representava un gran ajut a la sanitat pública que està molt malament de recursos econòmics.

Tan sols volia expressar la meva sorpresa i que fins i tot ahir a la nit, abans del debat amb Oriol Junqueres, es fes referencia al gran nombre de comentaris rebuts però sembla ser que cap en el sentit que jo expresso.

Sou una persona ben informada i per tant, no entenc qui ni perquè no va comptar amb algú que ens defensés. Hi estem acostumats que tot el que és privat sembla ser que fa tuf de negoci tèrbol però de 8TV, per ser una televisió privada, n’esperava un altre tracte.

Ben cordialment,

Joan Torralba Llopis Col.: 10740

QCA Quirúrgica Cirurgians Barcelona SLP

Contenido elaborado por el equipo médico de Quirúrgica

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *