Com fer més rentable l’actual medicina privada

Estem vivint un moment de canvi molt important a tots els nivells de la Sanitat. En el sistema que a mi m’afecta s’està produint un procés de concentració tan a nivell de clíniques com de les companyies asseguradores o dels proveïdors de tecnologia mèdica, entre d’altres. L’únic que encara sembla que no hagi entès bé la necessitat del canvi i que busqui noves maneres d’integrar-se en el sistema és el metge.

Cal no oblidar que una medicina sense que el metge tingui un rol important no existeix. Sempre serem nosaltres els que constituïm, juntament amb el pacient, la base de qualsevol sistema de sanitat.

Quines coses estàn passant i hem d’estar atents per fer-hi front?

  • A nivell comercial cal superar les pressions que exerceixen i que encara augmentaran les companyies asseguradores i que poden modificar de forma important el flux de pacients que rebem. Cal, doncs, mantenir i alimentar convenientment les relacions amb les companyies.
  • També cal tenir estratègies de Màrqueting. Cal aprofitar els nous canals de comunicació de la nostra comunitat (Twitter, Facebook, What’s app, …), és a dir,  invertir en sistemes d’informació.
  • Cal diferenciar entre carteres de serveis.
  • Cal emprendre noves estratègies comercials i incorporar nous serveis mèdics o incorporar professionals d’alt reconeixement, és a dir, captació de talent.
  • Un altre aspecte és el control de la despesa però no contemplant tan sols reduir el cost doncs això està demostrat que només aporta com a molt una reducció d’un 2%, sinó que cal optimitzar els recursos que tenim. Probablement caldrà establir noves relacions contractuals amb els nostres proveïdors i renegociar convenis. Segurament també implicarà alinear-se amb vàries empreses.
  • Important també cuidar i revisar les eines de gestió i conèixer el cost de les mateixes.
  • Cal fer el que calgui (valgui la redundància) per fidelitzar pacients.
  • Cal tenir una política de formació per a tots els professionals i demés personal de la empresa.

Deixeu-me que acabi amb una expressió que vaig sentir i no sé a qui:

“ Sempre que hi ha canvis es generen oportunitats”. 

Endavant amb els nous reptes!

Joan Torralba

Contenido elaborado por el equipo médico de Quirúrgica

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *