Les patologies anals en el pacient gai

Les patologies anals són habituals en la població en general; les més freqüents són les hemorroides, les fissures o les fístules. Altres patologies que poden afectar les zones anal i perianal són les malalties de transmissió sexual (MTS), com poden ser la sífilis, la gonorrea o l’herpes. Si bé és cert que la majoria de les MTS afecten tant homes com a dones, en els últims anys han aparegut noves patologies a causa de les noves relacions sentimentals i sexuals entre homes d’un mateix sexe, en concret, hem de fer especial esment al virus VPH, que produeix els condilomes.

Quin és el tractament dels condilomes?

En QUIRÚRGICA, el tractament dels condilomes és quirúrgic quan es tracta de lesions de gran grandària en la zona perianal i intrarenal. En el cas de ser necessària la cirurgia, la tècnica que utilitzem és el bisturí monopolar o el bisturí làser.
Una vegada eliminades les lesions, sempre realitzem una biòpsia, per a poder fer un correcte diagnòstic de la patologia.

Com és el dolor postoperatori de la cirurgia dels condilomes?

El dolor postoperatori depèn de la grandària de la lesió. En funció de com sigui, pot variar d’una setmana a dues o tres. Per aquest motiu, és important conscienciar-nos que com més aviat millor acudim al proctòleg per a diagnosticar-nos, menys agressiu serà el tractament. A més, és necessari realitzar-se controls, sobretot per a evitar el càncer escatós d’anus. Aquells pacients gais infectats pel virus de la SIDA, encara han d’intensificar més aquests controls.

En Quirúrgica som conscients que acudir al proctòleg resulta un tema incòmode moltes vegades, per això, hem preparat una pàgina per a ajudar el pacient a preparar la visita.

La Dra. Toñi Lequerica us ho explica:

Contingut elaborat per l'equip mèdic de Quirúrgica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *